Blog, Strana 2

Proč je fyzio trénink důležitý nejen pro vrcholové sportovce?

Chceš dosáhnout optimálního výkonu, maximalizovat svůj tréninkový potenciál nebo eliminovat bolest?

Ukázka tréninkového plánu na míru

Zajímá tě, jak vypadá tréninkový plán, který vytvářím Vám, klientům na míru? Pro každého klienta dělám tréninkový plán podle požadavků a schopností. Vždy záleží na mnoha faktorech, jako je sport, které mu se klient věnuje, čeho chce dosáhnout a nebo jaké má zdravotní omezení. Rozhodla jsem se Vám poodhalit to, jak takový tréninkový plán může vypadat.

Zdravé kotníky, silný výkon

Stabilizační cvičení na kotník jsou důležitou součástí tréninku a prevence zranění. Pomáhají posílit svaly kolem kotníku, což zlepšuje stabilitu a podporu kotníku a snižuje riziko zranění.Stabilizační cvičení na kotník by měly být součástí každého tréninkového plánu, zejména pokud se věnujete sportu, který zahrnuje skoky nebo rychlou změnu směru, jako jsou například tenis, běh, volejbal a další.

Jak dosáhnout svých výsledků rychleji a efektivněji?

Chceš běhat rychleji, skákat výš, dřepovat hlouběji, celkově zlepšit efektivitu pohybu a dosahovat svých cílů rychleji? Tak do své tréninkové rutiny nezapomeň začlenit i trénink mobility a flexibility.

Sleva 20 % na tréninkový plán

K příležitosti výročí oficiálního spuštění mého profilu @holkavpohybu máte nyní jedinečnou možnost ušetřit 20 % na mém tréninkovém plánu na míru. Stačí, když v objednávkovém formuláři do pole "Zpráva" zadáte heslo "HOLKAVPOHYBU20". Budete tak mít individuální tréninkový plán šitý přímo na vás a vaše cíle za zvýhodněnou cenu. Ale neváhejte, slevový kód platí jen do 28. února 2023.

O kurzu tejpování + NOVINKA!

Vždycky jsem měla s tejpováním zkušenost pouze jako tenisová hráčka a čím dál víc mě zajímalo s ohledem na mé studium fyzioterapie, jak tejpování funguje. Ale přemýšlela jsem, jestli celý kurz má smysl. Teď po jeho absolvování, jsem si jistá, že to byl krok správným směrem. Kurz byl pořádán společností Rehasport.

Foam roller: 5 důvodů proč ho zařadit do tréninku

Jak už jsem psala v příspěvku „efektivní způsoby regenerace“, foam rolling je účinná forma samomasáže, ale můžeme foam rolling využit také ke zvýšení výkonnosti. Foam rolling neboli válcování nám pomáhá s myofasciálním uvolněním - uvolnění napětí svalů, fascií a další pojivové tkáně obklopující kloub. Jedná se tak o skvělého pomocníka, kterého můžeme použít jak před naším tréninkem, tak i po tréninku.

Má tejpování opravdu smysl?

Jedním z hlavních využití tejpů je snížení bolesti. I já tejp ráda používám právě pro zmírnění bolesti při sportovních výkonech.

Efektivní způsoby regenerace

Po minulém příspěvku mi přišlo pár zpráv, jak vlastně regenerovat. Tak jsem se rozhodla sepsat pár tipů, jak efektivně regenerovat.

Proč se nebát cvičit přední dřep?

Jeden z mých nejoblíbenějších cviků, který pravidelně zařazuji do svého tréninku je dřep. Existuje opravdu mnoho variant dřepu, ale ráda bych se zaměřila na rozdíl mezi předním a zadním dřepem a proč se nebát přední dřep zařadit do svého tréninku.

Nahoru
23 položek celkem
Zpět do obchodu